Sydney Woensdag 25-12

december 24, 2019

Eerste kerst dag, Australië kent maar 1 dag. Tweede kerstdag heet hier boxing Day maar daarover morgen meer.

Traditie in Australië is om op eerste kerstdag naar het strand te gaan. Dan denk je in Nederland ja die zijn gek maar hier is het 26 graden! De portier van het hotel raadde ons aan om met de bus te gaan, lekker goedkoop! En dat klopt inderdaad. 

Toen we in de bus zaten, kwam er een paar haltes verder een vrouw in de bus die iedere 5 minuten riep “Merry Christmas, prace the lord, we go to the beach” een paar meiden riepen dan “Amen” dus iedereen nam dit over lekker gezellig. Kerst gevoel dus. De chauffeur reed met piepende banden door de bocht trapte op de rem bij zebra paden. Dus we konden beter gaan bidden dat we het strand uperhaupt gingen halen.

In Nederland is iedereen met kerst netjes gekleed, hier hebben de meiden gewoon allemaal een rode bikini aan, en draagt iedereen op het strand een kerstmuts, dus die hebben wij ook voor € 2,00 gescoord.

Op het strand is het ontzettend druk, ff snel geteld en alleen op Bondi Beach waar wij waren al zo gauw 39981 mensen, heb ze snel geteld maar kunnen er ook paar meer of minder zijn geweest want niet iedereen bleef netjes stil staan.  Ja je leeste het goed bijna 40.000 mensen gingen naar het strand waar wij waren en er zijn heel veel stranden hier in Sydney en natuurlijk in de rest van Australië, ze nemen eten en drinken mee en genieten van hun kerst zomer. In Nederland gaat iedereen naar de Woonboulevard maar dit is veel leuker!

Wij gingen lunchen bij een restaurant waar ze schnitzel hadden, mams favoriete eten, echt heel lekker en veel. En onwijs druk! De eigenaar kreeg het voor elkaar 6 personen aan een 2 persoons tafeltje te krijgen! Toen we naar het toilet wilde, zei de serveerster achter de bar langs, door de keuken kom je er vanzelf. Zouden we in Nederland moeten doen!

Na een heerlijke strand dag zijn we met de bus weer terug gegaan, ook deze chauffeur reed het zelfde als op de heenweg, NIET dus! Hij wilde zo snel mogelijk op de plaats van bestemming zijn, en voor ons was dat de eind halte maar je had meer het gevoel dat hij zoiets had van met ze alle eindigen in het ziekenhuis is ook een goede optie!

In de tram reed een man in een invalide wagentje sprekend Santa Claus, wij nemen aan dat die het te druk heeft dus zou zijn broer wel zijn geweest.

Iedereen wenst elkaar hier trouwens Merry Christmas, behalve een zwerver die zijn middel vinger naar iedereen op stak. Echt een fijne kerstgedacht.

’s Avonds wilde we uit eten maar met kerst zijn veel restaurants gesloten, je leest het goed gewoon dicht met kerst!!! Er was een restaurant open maar het meisje bij de deur zei er is een wachttijd in de keuken van een uur, en de kok  gaat over een half uur naar huis eigenlijk. Dus dat ging hem niet worden en om nou zelf te gaan koken.

Dus gegeten bij East Side waar we vaker hebben gegeten, en voor het eerst Kangaroo vlees op, smaakt naar biefstuk en echt lekker, is ook niet zielig want de Kangaroos worden hier gefokt net als koeien in Nederland.

Met de tram weer terug naar het hotel.