Sydney vrijdag 27-12

december 27, 2019

Vrijdag 27 december

Op excursie naar de Blue Montains om half 8 buiten wachten voor het hotel. Er gaan vandaag meerdere excursies dus voor het hotel stonden op een gegeven moment 4 bussen van allemaal andere maatschappijen wij gingen met een kleine groepsexcursie met maar 12 personen. Waaronder een kindje van 2 die het eerste uur alleen maar huilde, dus lekker “wakker” worden.

De hele week hebben we geen last gehad van de rook van de ruim 70 branden om Sydney maar vandaan gaan wij juist naar het gebied waar de branden zijn. Na een uurtje rijden zien we rook en ruiken het. We wilde de mountains zien en ja dit hoort erbij.

Af en toe trekt de rook weg en ja dan is het hier zoals de gids/chauffeur om de 10 minuten zegt amazing fantastic.

Een tussen stop gemaakt bij de kabelbanen waar je geweldige uitzicht hebt over de mountains tenminste dat vertelde de gids want wij zagen alleen witte rook smog van de branden en een brand geur.

Zit je lekker op een terrasje staat er een vrachtwagen naast met zo’n dieselgeur, adem je wel allemaal in he!

Daarna naar de verzamelplaats opeens zie ik haar op een afstandje staan ik zeg tegen Antwin kijk daar echt niet normaal!!! Antwin zegt wat dan ik zeg daar een SLANG!!! Ant staat op nog geen 10 centimeter afstand en zegt zie alleen een touw.

Was zelf natuurlijk al 10 meter van haar gaan staan, maar toen dat ding naar 10 minuten nog niemand had gewurgd of opgegeten had ik het lef dichterbij te komen en er foto’s van te maken.

Het meisje vertelde dat hij de slang een baby python van 2jaar oud was en bij hun was geboren.

Even later kwam haar collega een blond meisje er bij staan. En iedere keer ging het hoofdje met het tongetje naar deze blonde toe hij had blijkbaar een voorkeur voor blondines.

Later hebben we geluncht in Leura een klein plaatsje. Een lunch met geroosterd boterhammen van iedere 3 cm dik met daar tussen lams ham en heel veel rauwkost en Ant gerookte zalm.

Na de lunch zijn we terug gereden naar Sydney net voor de stad ligt een wildlife park met dieren, die niet gevangen zijn maar er opgevangen zijn. Waaronder Kangaroos, slangen, krokodillen en Koala’s met de koala’s kun je tegen betaling op de foto. Koala’s eten alleen eucalyptus en zijn daardoor heel traag en sloom. Ze merken nauwelijks dat je met ze op de foto gaat.

Via het Olympisch stadion in 2000 waren de Olympisch spelen in Sydney, alle gebouwen hebben nu een andere functies zoals in de torens waar eerst de spelers sliepen zitten nu appartementen. Hebben we een boottocht gemaakt van ruim een uur. Daarna hebben we in de haven om 19.00 uur gegeten. En afgesloten met een drankje in de bar.