Sydney Donderdag 26-12

december 26, 2019

Donderdag 26 -12

Tweede kerstdag, het is 26 graden en Boxing Day, ons hotel ligt in de  grootste winkelstraat van Sydney en Sydney telt 5 miljoen inwoners waarvan de helft heeft bedacht te gaan winkelen. Het is niet druk, niet super druk, maar mega amazing super super druk.

Wij hebben eerst geontbijt in een supermarkt 2 gebakken eieren, bacon en 2 geroosterde boterhammen en koffie voor 12,00 ASD omgerekend is dat ongeveer € 7,50!

Daarna na de mooiste winkel van Sydney het 5 verdieping telende Victoria Building. Hier waren dranghekken in de winkel geplaatst en beveiligingsmensen wezen hoe je door de winkel moest lopen. Iedereen is vrij en alles is goedkoper dus er komen duizenden mensen vandaag. Er is straatmuziek en heel veel mensen, hadden we al gezegd maar het zijn er echt veel en iedereen loopt door elkaar dus vandaar Boxing Day.

Op straat zijn betonblokken geplaatst en er staan auto’s geparkeerd zodat mensen over de straat kunnen lopen, maar ook tegen aanslagen want het is natuurlijk wel 2019!

Wij zijn later naar Darling Harbour gegaan een haven met moderne gebouwen, hier komt het nieuwe hoogste gebouw met een casino, en penthouses van € 75 miljoen per stuk. Een nieuwe wijk met echt het zakendistrict van Sydney.
Daarna terug naar het hotel om in het zwembad te gaan zwemmen.

In de Sauna zaten een paar mensen waaronder een jongen met zijn 2 zussen. En 2 iets oudere meiden hij vroeg of ze zussen waren wat ze hadden gedaan. De meiden vroegen waar hij vandaan kwam en hij zei van de Gold coast dus de meiden dachten Okay dat is intressant, ja zei hij niet echt van de Gold coast maar een klein plaatsje dicht erbij.

Daarna zei hij wij zijn naar het strand geweest maar het viel tegen allemaal van die Spaanse en Engelse “sletjes” en vroeg toen waar komen jullie vandaan en ze keken verontwaardigd en zeiden wij komen uit Londen.

Helaas voor hem een “kansloze” missie om een van hun te scoren.

Om 20.00 uur was het in de winkelstraat nog net zo druk als om 11.00 uur iedereen zit buiten er is muziek en zo vieren ze hier dus 2de kerstdag.

Na het eten zijn we in de bar van ons hotel wat gaan drinken, je kijkt dan in de “open” keuken van het restaurant er werken maar liefst 14 man in de keuken. Wanneer de bediening een bestelling door geeft leest de chef-kok de bestelling hardop voor. Waarna de koks bon (Frans voor goed/Okay) terug zeggen, dat ze het dus gehoord hebben.

De chef kok was een meid en kennelijk de mooie zus van Gorden Ramsay want als ze een bestelling had voor gelezen riep ze ik hoor geen Bon Chef.

Een kok deed iets verkeerd ze liep erna toe schudde haar hoofd duwde de kok een meter aan de kant en deed het toen maar zelf.