Melbourne 16-1

januari 10, 2020

Vandaag een dagje de stad Melbourne verkennen met de tram, naar “docs” de haven geweest waar een reuzenrad een ijs schaatsbaan en meerdere entertainment is voor kinderen. Daarna met de tram naar Richmond een buitenwijk stadje van Melbourne.

Daarna terug naar het hotel de tram heeft 30 stops en kwam onderandere langs het terrein waar nu de Australian Open tenniswedstrijden zijn. En zo hebben wij vandaag echt de hele stad gezien, ’s Avonds terug naar Docs geweest om daar te eten en afgesloten bij Brunetti de bekendste patteserie en bar van Melbourne.

Ook in deze stad gaat alles om 22.00 uur echt dicht, anders dan in Nederland en mag je hier nergens buiten roken niet op straat en niet op terrassen. Alcohol wordt in speciale winkels verkocht net als sigaretten deze kun je alleen kopen wanneer je ouder dan 18 bent.

In onze buurt zijn veel appartementen voor studenten die in Melbourne studeren dit zijn dan volledig ingerichten appartementen en hebben een eigen restaurant of gezamenlijke ruimte naast ons hotel zit er een en een appartement kost daar $350 per week dat is dus 210 euro per week.

Australië is zo groot dat als mensen willen studeren natuurlijk wel moeten gaan verhuizen gaan wonen in een andere stad ook zijn er veel internationale studenten.