Melbourne 14-1

januari 10, 2020

Maandag 13 januari 

Vandaag na het ontbijt de koffer in pakken want we gaan vliegen naar Melbourne, ja op maandag de 13de vliegen..

Dus alles ging goed alleen hadden we een uur vertraging het vliegtuig had op de heen weg de vertraging al opgelopen door de rook van de bosbranden.

Maar naar een rustige vlucht veilig aangekomen in Melbourne. Nadat wij het hotel hadden gevonden echt midden in het centrum. Een stukje gewandeld en met de gratis tram naar zee gegaan. 

Bij een strandtent waar het mega druk was het is hier natuurlijk ook nog zomervakantie wat gedronken. ‘S avonds hebben wij in een backpackers bar wat tegenover ons hotel in de straat zit een drankje gedaan. 


Dinsdag 14 januari 

Vanmorgen moesten we niet vroeg op maar echt mega mega vroeg. Een dag met maar liefst 2 excursies. Het verzamelpunt was gelukkig dichtbij wij hadden gisteren al even gekeken waar het was. Met een kleine bus voor 25 personen een stadstour gemaakt, echt leuk nadat wij vertrokken waren reden wij natuurlijk eerst naar een botanische tuin, goh daar waren wij natuurlijk nog nooit geweest in zo’n tuin. 

Daarna begon de stadstour onder leiding van Loretta iedereen kreeg een oortje in en zij vertelde een leuk verhaal. De omgeving kwam ons wel heel bekend voor want de rondleiding was in de wijk waar ons hotel staat. En waar wij al dus de dag ervoor ook al zelf hadden rondgelopen. 

Daarna gingen wij bij een markt waar ze souveniertjes verkochten kijken. 

Daarna met de bus naar de andere kant van de stad wel mooie Tour en nu een goed beeld van Melbourne. 

En werden wij afgezet bij het begin punt waar wij bij een restaurant wat de “kantine” bleek te zijn van een aantal overheidsgebouwen. Lekker broodjes en mooi uitzicht. Melbourne is een stad met maar liefst 7 universiteiten en veel federale overheidsdiensten en de hoogste court van Australie. In de stad wonen 5 miljoen mensen met 104 verschillende nationaliteiten. En Melbourne wordt omgeven door parken en heeft een stadion ala de Arena in Amsterdam maar dan 4 keer zo groot omdat ze toen toch aan het bouwen waren hebben ze er een kleinere van maar 30.000 mensen in kunnen naast gezet. In de stad hangt trouwens wel rook door de bosbranden die op 150 kilometer afstand zijn. Er zijn heel veel Chinese en Japanse toeristen die denk ik doktertje spelen maar vergeten zijn hun gezichtsmaskertje aftedoen. 

Na de break gingen wij met een andere bus een tweede excursie doen en dat was aan de overkant van de straat. De politie hield een oefening de bedoeling was dat nieuwe agenten werden getraind in het regelen van het verkeer maar volgens ons hadden ze het verkeerd begrepen en dachten die dat het was hoe veroorzaak je een aanrijding tenminste daar leek het meer op. Moesten toch ff wachten op bussie dus wel spannend om naar te kijken maar helaas slaagde er niemand. Geen enkele aanrijding veroorzaakt wel veel chaos blijven oefenen dus. 


Het mysterie van de pinguïns 

Met de bus gingen wij naar Phillip Islands een lange reis in de bus met een tusssenstop bij een boerderij waar ze koala’s en Kangaroos hadden. Vandaar gingen wij naar een opvang huis voor koala’s en als laatste naar Noodies een geweldig uitzicht over de zee en hier zitten pinguïns. 

En toen gingen wij door naar waar we voor gekomen waren de pinguïns parade. De pinguïns gaan ‘s morgens zwemmen dat doen ze de hele dag en als het ‘s avonds donker is gaan ze terug naar hun nest waar de kinderen dan in zitten die gaan namelijk niet zwemmen en hebben dus honger.

De pinguïns zwemmen de hele dag met een groep en als ze naar hun nest gaan gaat eerst een pinguïn aan land kijkt of het veilig is en daarna gaat hij weer terug in zee en komt ff later weer kijken of het nog steeds veilig is en dat herhaald zich een aantal keer. En dan komen ze tegelijk met heel veel in een keer. Lopen altijd via het zelfde pad naar hun nest. En de baby’s staan buiten het nest al te wachten en te “kwake”. 

Echt heel mooi om ze uit zee te zien waggelen naar hun nest. Nu hebben ze hier aan zee tribunes neer gezet en een loopbrug aangelegd zodat mensen dit kunnen zien. 

Op borden staat aangegeven hoe laat de pinguïns uit zee komen en dat was 21.00 uur wij zaten op een platform waar de meeste langs kwamen zeg maar hun “snelweg” naar huis. 

Maar wat wij ons dus afvragen hoe weten ze nu dat dit de pinguïns uit zee komen. En wij denken aan een complot..,

  1. Één pinguïn heeft een mobieltje bij zich en vraagt wanneer ze moeten komen. 
  2. De pinguïns worden losgelaten op een andere plek 
  3. De pinguïns komen aan land op het moment dat het donker wordt zodat hun “vijanden” zeemeeuwen etc hun niet kunnen zien en pakken. 

Dat laatste lijkt ons wel heel onwaarschijnlijk hoor. 

Een mooie maar ontzettend lange dag van 7.30 tot 00.30 uur. 

Trouwens wat zijn mensen uit India arrogant liggen te slapen in een bus tijdens een stadstour lekker sociaal en geïnteresseerd overkomen en zitten te bellen als een chauffeur een verhaal verteld. Heel onbeschoft.