Cairns vrijdag 3-1

januari 1, 2020


Een relaxte dag vandaag geen excursies of iets anders maar een dagje bij het zwembad en spa.

Begonnen met het ontbijt in ons hotel zitten heel veel Japanners/Chinezen die in de hal liggen te slapen tot zo worden geroepen dat ze op excursie gaan met het bussie mee moeten.

Het ontbijt was al redelijk rustig er zijn weinig andere nationaliteiten wel veel Australiërs. Aussies (Australiese  meiden) kun je trouwens makkelijk herkennen ze praten onwijs snel hebben blond vlas stro haar en dikke bovenbenen . Niks mis mee!

Vandaag verder dus rustige relax dag geluncht aan het zwembad lunch menu met gefrituurde schnitzel (Anders gaan we het werk wel heel erg missen) en frietjes en een drankje voor 15 ASD omgerekend nog geen 10 euro. 

Vanavond naar Esplanade geweest dit is de boulevard die bij Cairns helemaal langs de kust loopt hier zitten vanaf ons hotel tot aan de haven allemaal bars en restaurants aan. Alles is open tot mid night maar dat houdt hier in tot een uurtje of tien de meeste mensen hebben dan genoeg gegeten en gedronken. 

In ons hotel zitten rare vogels maar er zit midden op de boulevard een backpackshotel en dat zijn me rare kanaries mensen met witte sportsokken in slippers, kettingen om, geen tanden in hun mond, meiden van net een jaar of 18 met alleen een overhemd en string en cowboy laarzen aan. Oftewel juf Ank zou zeggen: Dat vinden wij niet raar, dat vinden wij heel bijzonder. 

Voordat de “beschaving” hier kwam woonde de aboriginals hier al en deze mensen zijn niet heel blij natuurlijk dat hun mooie land ingepikt is door Nederland en later door de Engelse Thomas Cook (niet dat vakantie bedrijf maar de echte heeft het land in 1800 ofzo, is ons wel van de week verteld maar stond ik niet op te letten.) heeft het land her ontdekt. Nederland vond dat prima nou wie toen de baas bij ons was, was geen slimme Henkie. Maar goed die Aboriginals dus zijn niet zo blij met al die toeristen, zelf krijgen ze geld van de regering en die knaken zullen toch ergens vandaan moeten komen. 

Gisteren stond er een te schreeuwen dat wij allemaal op moeten rotten. Ze drinken/zuipen niet normaal. Vanavond stond er een tegen een lantaarnpaal op te rijden. Heb je een beetje beeld gekregen?!

Cairns was geweldig nu gaan we door naar Brisbane. 

Over rare vogels gesproken er zijn hier heel veel kaketoes een papegaaiensoort onze gids vertelde ons dat hij van de week er een had gesproken en die had gezegd ik ben zo druk ik kom niet eens meer aan kake toe. 

Zaterdag 4 januari

Vanmorgen ontbeten, uit gechecked en gevraagd om een taxi. De taxi was er helaas al in een paar minuutjes, Dennis stond nog met de receptioniste te praten en moest het gesprekje afbreken. Volgens Ant duurde het uitchecken twee keer zolang bij mij dan bij de andere  gasten ervoor en hij zei ik had geen idee waar jullie het allemaal over hadden. Het leek wel of jullie elkaar kende maar waarvan, en misschien dat ik iets gemist heb…. Laten we het zo zeggen Natalie is een typische Aussie.

Met de taxi naar het vliegveld, met onze eigen rijstijl duurt dat zo’n ongeveer 15 minuten maar wij waren er binnen 10 minuten.

Daarna wachten in de rij, zie foto. Wij hebben gekozen voor een “niet opvallende” kleur koffer. Dit is wel lastig want nu kunnen we hem op de loopband niet zo makkelijk herkennen…. 

Dat de meeste vrouwen niet kunnen autorijden en kaartlezen is algemeen bekend. Maar sinds vandaag weten we ook dat ze niet kunnen vliegen. We hadden namelijk een vrouwelijke piloot. Ze had waarschijnlijk in de lucht niet de geasfalteerde weg maar het zandpad met hobbels gekozen. Van de vlucht van 120 minuten hebben we namelijk 92,5 minuut heen en weer geschud, wat een turbelentie. Tenminste dat vond Ant, viel best mee ben zel?ongeveerlijk de autowegen in Duitsland gewend en dit was vergelijkbaar. 

Na het inchecken, wij waren om 12.30 uur in het hotel en de incheck tijd is Normaal 15.00 uur maar omdat wij nu al 15 dagen in een Hilton hebben gezeten, bedoel een hotel van de keten. En niet Nicky of Parijs de klein dochters bankje opa Hilton.. Zijn we zilver members, soort VIPs  en dat betekende dat we gelijk een kamer hadden. Dus wij blij kunnen we gelijk bijkomen van de vlucht was maar 2 uurtjes maar toch ff gelijk door naar het zwembad. Maar we staan bij de kamer zijn ze die aan het verbouwen dus terug naar de receptie kregen gelijk een andere kamer, en als excuus want ze vonden het echt heel vervelend, is het natuurlijk ook wel wat he! zijn 3 minuten naar de kamer gelopen terug naar de receptie andere kamer en binnen 10 minuten alles bij elkaar hadden we een mooie kamer. Als tegemoetkoming kregen we een fruitmand op onze kamer. 

Daarna naar het zwembad… We hebben al heel wat raars meegemaakt aan de swimmingpools van Japanners/ Chinezen die met kleren aan(lange mouwen en lange broek) gaan zwemmen en in de zon liggen. Maar vandaag was wel de topper, een man die sprekend de kerstman was in het zwembad met paraplu. We denken dat hij deze uit voorzorg op had gedaan zodat hij als het ging regenen niet helemaal nat zou worden. Voor de komende week is er geen regen voorspelt maar een goede voorbereiding is het halve werk….meneer vroeg of ik een foto van hem wilde maken voor zijn vrouw. Ik had natuurlijk al 2 foto’s van hem genomen. Iemand met een paraplu in het water duh! Verder wel een aardige man hij vertelde dat hij in Australië woonde maar van zijn werk kwam in Finland (toch de echte kerstman?!)

Ik heb zijn email mocht iemand een kerstverlanglijstje willen mailen naar hem!!!