Cairns 1 en 2 januari

januari 1, 2020

Woensdag Cairns 1 januari

Vandaag geen excursies of dingen op ons programma. Het is ook een nieuw jaar en die moet je rustig beginnen.

Omdat we nu al 14 dagen van de in totaal 32 onderweg zijn. Zitten bijna op de helft en wij toen we bij dit hotel een wasmachine en droger voor hotel gasten zagen dachten we: leuk en handig om op 1 januari te doen. Maar leuk en handig viel beetje tegen.

Ander halve koffer aan “was” hebben we in de machine geflikkerd onder het motto hoe meer erin past hoe beter het koste 4ASD dus bijna 2 euro en wil je ook wat voor! Zijn dutchies he!

Het wassen ging super easy geen enkel probleem maar de droger vond al de was een beetje te veel en droogde het maar voor de helft.

Maar gelukkig hadden we een föhn en strijkijzer en plank op de kamer dus naar een uurtje voor wasserette gespeeld te hebben. Zelfs onze shorts zijn nu gestreken konden we naar het zwembad.

Dus op de komende foto’s zijn wij kreukvrij nou ja onze kleren dan.

Bij het zwembad heb je een speciaal hekje/ poort voor de safety van kinderen dat ze niet naar het zwembad kunnen gaan. Het is een hoger hekje en aan de binnenkant zit een slotje waar je aan moet trekken. Echt super makkelijk vanmiddag kwam er een mevrouw op leeftijd die echt 10 minuten bezig was om te snappen hoe het werkte. Dus wij maar even voor gedaan hoe je moet “trekken”.

Donderdag 2-1 Excursie Green Island

Vandaag zijn we naar Green Island gegaan wat op 2 uur varen in de zee ligt. Het is een eiland midden in de Great barrière Rif. Wat het grootste Rif met koraal ter wereld is.

Wij gingen samen met nog ongeveer 300 people op een grote luxe catamaran. Voordat we vertrokken ging 3 keer een toeter zodat ook de haaien weten van ff opletten het is etenstijd. En er was genoeg leuk/lekker vlees aan boord.

Onderweg kwamen we flipper tegen die tegen de boot aan zwom, denk dat ze dat niet dol fijn vondt heeft waarschijnlijk wel a headtack.

Na ongeveer 2 uur varen kwamen we aan op echt een geweldig mooi klein eiland. Waar we in kleine bootjes met glazen bodem gingen en om het eiland vaarde echt zo mooi, verschillende vissen en geweldig koraal. Zwemmen is allowd maar je moet wel ff uitkijken voor haaien en kwallen en met dat laatste bedoelen ze die in de zee zwemmen.

Wij hebben helemaal een rondje om het eiland gelopen, (tenminste als je dat zo zegt). Echt geweldig aan de noordkant was gewoon niemand!

Het eiland is trouwens ontstaan als zandbank en werd steeds groter ook ontstond er steeds meer koraal. Het regenwoud alle planten zijn ontstaan door dat vogeltjes de zaadjes mee namen hier naar toe. Slimme vogeltjes wel die wisten dus wat je met zaadjes kunt bereiken een heel mooi paradijs eiland maken.

Bij de aanleg stijger en het resort is het dus beetje toeristisch, zeg maar beetje veel toeristisch maar het noorden is een half uurtje wandelen, en wij namen die moeite wel gingen niet gelijk met onze bakkes in de zon liggen, is echt of je alleen op de wereld bent zo mooi.

Terug bij de boot wij zaten op het achterdek voerde een meisje die zee bioloog is en de gids van de boot, moet ook wel want er zijn maar liefst 3 soorten vissen bij het eiland, een vis met gele staart een grotere donkere en een haai, wij denken dat je daar zeker bioloog voor moet zijn wil je die uit elkaar kunnen houden!

De biologe gaf voor we terug vaarde de vissen eten, gewoon met voer, zeer gaaf om te zien. Er kwam zelfs een kleine haai naar de boot. Ze vertelde dat deze haai een baby’tje is. En dit soort haaien als ze groot zijn vogels en grotere vissen eten, en soms zich kunnen vergissen en een arm of been van een zwemmer pakken maar dat dat niet zovaak gebeurt.

Meer onder de noemer van wat doet haaitje nu doet die anders nooit hoor!

Het was een one in Life Time experience en zeker de moeite waard. Geen goedkoop dag excursie maar we kregen gratis koffie toen we heen vaarde, een 2 uur durende vaartocht heen, 45 minuten in de glazenboot een dag op een geweldig eiland en ook met de boot terug, wij hoefde gelukkig niet terug zwemmen.

Toen we heen vaarde kreeg je een armbandje en zo wisten ze wie ermee gingen, en bij vertrek van het eiland net voor we vertrokken telde twee crew mensen hoeveel er aan boord waren. Toen we kwartiertje onderweg waren kwam een vrouw met de passagierslijst langs en vroeg je naam. Wat bleek wij waren de laatste boot en we miste 3 mensen. Antwin zei eerst mis wel beetje entertainment op zo’n boot maar er werd keurig aan voldaan want de crew ging 3 mensen “zoeken” ze keken met 4 man op iedere dek riepen hun naam paar keer om en naar een halfuurtje stopte ze er maar mee. 3 mensen kwijt van de 300 valt nog mee dachten ze denk ik.

Op de terugweg kreeg je ook gratis kotszakjes uitgedeeld ook wel top! Gelukkig niet nodig gehad. Op de heen weg had een mevrouw in haar broek geplast. En de zee was rustig dus niemand de visjes zien voeren over de reling.

Een geweldige dag en wij zijn door deze excursie zeker niet in het bootje genomen.