Brisbane maandag 6-1

januari 5, 2020

Vandaag hadden we een excursie stadstour, waaronder naar een bierbrouwerij XXXX de grootste in Australië, bootje varen met een high tea oftewel koffie met een stukje cake, botanische tuin bezoeken en oude gebouwen bekijken. En niet alleen de gebouwen waren oud maar ook onze medepassagiers. Alsof wij bij de Gouden karper waren. 

Wij zouden met 21 personen gaan maar een kwam niet opdagen. Naar onze eerste stop bij een windmolen en kerkje en wij net weer wegreden riep een van de dames achterin dat ze eruit wilde, wij waren ongeveer 10 minuten onderweg he! Ze ging liever lopen. Daarna begon een man en vrouw te vragen wanneer wij koffie kregen. Want dit stond toch echt in de brochure! De gids echt aardige man zei dat wij dat op de boot kregen, maar als ze zo graag koffie wilde hij de rest wel liet wachten, ze hoefde toen toch niet!

Een aantal van de groep hadden eerder een excursie gedaan met elkaar, of kwamen denk uit dezelfde inrichting. 

Wij hebben echt veel gezien was een mooie rit door de stad en nu weten wij ook welk gebouw wat is, valt heel erg op en dat is jammer dat ze naast mooie oude gebouwen grote wolkenkrabbers neerzetten. De gids zei die gebouwen worden allemaal gefinancierd door geld uit Singapore of uit de opbrengsten uit het gokken. 

Ons viel het heel erg op dat om 21.00 uur ‘s avonds er geen zak meer te doen is in restaurantsen bars maar nu  naar 15! Dagen Australië hebben wij nu geleerd dat restaurants en bars om 22.00 uur geen alcohol meer mogen schenken. Daarom dus dat iedereen dan naar huis gaat!

In de botanische tuinen waar we een wandeling gingen maken stopte het bussie aan de ene kant moesten we 500 meter lopen en aan de andere kant weer in stappen. Daar wachtte de chauffeur ons op. De chauffeur zei tegen ons denk dat ik vandaag niet met 19 man eindig. Ik zei in Nederland leren we op de hotel en toerisme school  altijd dat de 10% regel geldt. Ofwel je mag 10% en dan afgerond naar boven op een dag aan gasten passagiers kwijt raken. Hij zei dat kennen wij hier ook die regel en denk dat ik daar boven zit vandaag, wij zeiden we zullen het niet doorvertellen. 

Een aantal vrouwen waren vanaf Adelaide 3 dagen met de trein onderweg hier naar toe geweest, ja je las het goed drie dagen, hoe Koekkoek waus ben je dan!!! 

Vanaf een uitkijkpunt keek je over heel  Brisbane echt heel mooi en een stad van maar liefst 5000 vierkante meter met 2 miljoen inwoners. 

Voordat wij op de boot gingen vertelde de chauffeur dat wij in de middag het zuiden van de stad en een bierbrouwerij gingen bezoeken. Stond ook in het programma 15 mensen vonden dit geen goed idee. Wij en twee andere wel en de chauffeur ook, dus naar een geweldige boottocht echt mooi. Bleven we met nog 2 en de chauffeur over!

Op de boot waar wij koffie of thee kregen schenkte een meisje het in een mevrouw zei tegen haar kun je iets meer in het kopje doen. Ja wat denkt die serveerster wel niet, een thee kopje niet helemaal tot de rand vullen. Ook mistte ze de lunch, maar dat kregen wij niet, dus wilde ze zelf wat bestellen, wat ze ook wilde van de kaart alles was op. Had ik als ik de serveerster was geweest ook gezegd! Die dacht ouwe taart vreet maar gewoon die muffins/cake en verder niet zeuren. 

Naar de boottocht kwam de chauffeur ons weer ophalen. En vervolgde voor ons programma. De rest heeft de chauffeur een plattegrondje gegeven zodat ze de weg terug konden vinden en hij heeft ze toen  gedumpt. Denk dat die eind van de week hun hotel wel terug hebben gevonden. 

Een man alleen stond 5 minuten afscheid te nemen van 3 vrouwen hij had hun al eerder ontmoet op een andere excursie tenminste dat denken wij, of tijdens de bingo ofzo. Ik zei tegen Ant ze kunnen beter ook telefoonnummers uitwisselen want misschien heeft hij later wel het verkeerde gebit overgehouden. 

Wij hebben heel wat al mee gemaakte en je denkt iedere dag gekker dan vandaag kan echt niet. Maar dus wel!!!

In de middag hadden wij het bezoek aan de bierbrouwerij echt leuke ervaring om een keertje te zien. 

En werden wij keurig door de chauffeur terug gebracht bij het hotel wij hebben de chauffeur maar een leuke tip gegeven deed verder niemand. Maar wat heeft die man dat vandaag verdiend!