Brisbane dinsdag 7-1

januari 5, 2020

Excursie Fraser Eiland

Om 5.30 uur moesten wij ons bed uit want wij gingen op dag excursie naar Fraser een eiland op 180 kilometer van Brisbane. De reis er naar toe duurde 3 uur en ‘s avonds natuurlijk ook weer terug. Wie nu nog durft te zeggen dat dit een vakantie is. 

Het hotel had keurig een ontbijt klaar gezet voor ons in een handige box. Met de taxi naar het verzamelpunt waar wij samen met nog 2 meiden (Zwitserse Morgane Decollogny en Roemeense)  in een jeep gingen. Halverwege hebben wij nog 3 mensen opgepikt. (Nooren). 

Dus met 7 mensen en de chauffeur gingen wij gezellig knus in de jeep. Hij zei stel je maar ff aan degene naast je goed voor, want jullie houden of grijpen elkaar straks vast op plaatsen…  wat gebeurt op Fraser eiland blijft op Fraser eiland. 

Wij hebben een heel stuk over het strand gereden, je mag er 30 maar wij reden 70 km per uur en niet over vlak stuk maar over de duinen. Iedere keer als wij door kuilen heuvels gingen, riep de chauffeur: buds als hij dat drie keer achter elkaar zei moest je je goed vasthouden. De Roemeense zei dit is too crazy toen zei hij dit is nog maar het begin. 

Met een pondje kwam je aan op Fraser eiland en daar ook weer via het strand naar een weggetje nou eerder een zandbak met of stenen of planken aan de zijkant. Toen we erop wilde kwamen we in een slip en gleden we van het midden zo naar de zijkant. De chauffeur zei toen die met veel moeite kon voorkomen  dat wij omkantelde. Leeft iedereen nog wij riepen ja. Mooi en hij zei kan ik nu dan mijn ogen open doen? Hij zei dat was eng he iedereen zei nee juist cool. Jullie zijn gek zei hij ik bescheet mezelf bijna. Maar weet ik dat jullie niet bang zijn en dat dit een amazing groep is. 

De indeling van onze Jeep was Noorwegen achterin. Zwitserland voorin bij de chauffeur en Wij met Roemenië in het midden. Antwin zat bij de rechter deur en hield zich met 2 handen vast aan de handgreep ik zat in het midden, dacht met mij gewicht goed voor de weg ligging van de jeep. En Roemenië zat naast mij aan de linker kant. 

Vanaf het strand reden we naar het Regenwoud wat op 700 meter hoogte ligt vanaf zee niveau hier hebben we een bush wandeling gemaakt. En dat is heel wat anders dan door burgers dierenpark , dat is voor watjes! Hier heb je slangen, giftige vogelspinnen en Dingo’s ze lijken op honden maar zijn eigenlijk net zo gevaarlijk als wolfen. Oftewel allemaal hele gezellige diertjes. Wij moesten dicht bij elkaar blijven. De chauffeur zei beetje postuur van ons, dit lichaam is niet gemaakt om te rennen. Ga ik dus rennen loop dan zo hard je kunt want dan is het echt gevaarlijk. Maar hebben gewoon een relaxte wandeling gemaakt. En echt zo mooi de natuur. Terug bij de Jeep hadden we onze lunch de chaffeur had cola, fanta, appels, broodjes en candybars als lunch voor ons meegenomen. 

Naar de lunch gingen wij op weg naar het mooiste water en strand wat er bestaat. Nou op weg we gingen met de Jeep over een zandpad waar maar een jeep door heen kan dus ze moeten achter elkaar rijden. Alleen maar kuilen en hobbels. Omdat de chauffeur zolang mogelijk bij het water wilde blijven zei hij ik rijdt iedereen van de weg, en rij iets harder dan mag. Maar is alleen in jullie voordeel. Wij vlogen van links naar rechts door de Jeep en ik zei tegen Antwin denk dat wij over 9 maanden op vakantie naar Roemenië moeten!

Het water van het meer is zo helder en het zand zo wit dat de lucht weer spiegelt in het water, de kleur van het meer is dus de kleur van de lucht en veranderd dus. In het water zitten alleen schildpadden geen vissen. Echt geweldig! De chauffeur zei je mag gewoon met je kleren het water in deed hij ook, de kleren drogen zo weer op door de zon. Het Roemeense meisje zei O jammer anders hadden we kunnen gaan skinny dippen. 

Naar anderhalf uur gingen wij weer terug via de zelfde weg “achtbaan” en opeens raakte we iets bij de linker voor band. Maar de jeep deed het nog goed op het strand remde de chauffeur paar keer en alles werkte prima. Op het strand zei de chauffeur willen jullie de ramen even helemaal open doen. Het water van de zee stond hoger door de vloed en wij reden door een greppel gevuld met water zodat het water naar binnen kwam. En hij zei zo allemaal een Free douche. Met dezelfde pont de laatste ging om 17.00 uur maar we waren er pas om 17.15 uur dus de chauffeur belde de pont baas en die moest terug komen want was al naar huis gegaan. Kwamen we om 21.30 uur weer terug in Brisbane bij het hotel. 

Het gezelschap waarmee we de excursie deden was echt leuke groep. De excursie kostte wel wat, maar ja als de chauffeur iedere dag stukje van de jeep eraf rijdt heb je naar een maandje ook geen Jeepje meer over en moet je iedere x een nieuwe kopen. Maar je kon aan het gezelschap wel merken dat niet iedereen deze excursie kan doen: de jongen uit Noorwegen werkte als marketing manager bij een groot makkelaars kantoor, zijn verloofde was salesmanager bij een bedrijf net als bol.com vriendin van haar werkte bij Google. Het Roemeense meisje werkte als advocaat voor de internationale straf rechtbank en de Zwitserse haar opa en oma hadden in Zwitserland en Mexico de eerste talen instituten opgericht. Oftewel een heel ander gezelschap dan de “bejaarden” van de dag ervoor. 

Het was een geweldige ervaring.