Brisbane zondag 5-1

januari 5, 2020

Vanmorgen eerst goed ontbeten, het ontbijt is mega goed heel veel keus dus volladen die borden. De hamstertjes van Appie Heijn zouden zeggen Hamsteren. Scheelt ‘s middags weer een lunch. 

De gasten naast ons vroegen waar wij vandaan kwamen mevrouw alleen nam een smoothie en verder niks. Dacht waarschijnlijk dat wij in geen maanden te eten hadden gehad! Maar wij dachten het hotel is inclusief ontbijt dus bunkeren. Toen Ant zei dat wij uit Holland waarschijnlijk dacht ze zeikerige Hollanders. 

Zelf kwamen ze uit Sydney en waren friends aan het bezoeken. Wij natuurlijk gezegd dat wij het heel erg voor hun vonden dat het in hun staat zoveel bosbranden zijn. Mevrouw vertelde dat door de rook in de stad constant bij gebouwen de brandalarmen afgaan omdat die reageren op rook. Het moet daar nu echt heel vreselijk zijn. 

Ze vroegen wat onze plannen waren en ze vertelde dat het heel mooi was  naar de botanische tuinen te lopen daar de brug over te gaan en via andere kant South banks weer terug. Stond al op ons lijstje, de portier gaf ons een map mee en wij gingen lopen. Echt zo mooi een rustig park langs de rivier met bankjes, zachte muziek en vogeltjes op de achtergrond, helemaal Zen kwamen we aan bij de brug en aan de andere kant ligt een park met aangelegde tuin, zandstrand en zwembaden alsof je op een vakantiebadplaats bent maar je bent gewoon midden in een stad. Slim bedacht van de architect. Wij zagen een leuk terras waar je uit keek op het zwembad en de skyline van Brisbane. Brisbane wordt door Australiërs trouwens Brisban genoemd. 

Toen wij daar lekker zaten. Zat een man met een meisje aan een Corona en een half dozijn oesters, meisje hield zijn hand vast en legde haar hoofd op zijn schouder. ik zei tegen Ant nou zit wel verschilletje in leeftijd tussen die twee. Hij kan beter een dozijn oesters bestellen. Kun je hier rustig zeggen want verstaan ze toch niet. 

Wij zaten op statafelkrukken en toen er op de bank naast hun een plekje vrij kwam, zijn we lekker Relax op de bank naast hun gaan zitten. Natuurlijk ff een selfie gemaakt. De man het meisje was ff weg, zei in het Nederlands ,dus wij dachten holy shit het zijn Dutchies, of hij een foto van ons zou maken. Hij vertelde dat zijn dochter anderhalve maand aan het backpacken was en hij haar nu voor een week opzocht. Toen ze terug was zei ze dat ze van Sydney via Brisbane naar Cairns ging en vanuit daar nog een paar maanden oost Azië ging doen. Voordat ze ging studeren in Leiden. Dus vroeg ik wat ze wilde studeren maar dat boeide haar niet had zich voor 3 studies ingeschreven en ze zag het wel. Komt dus helemaal goed met haar.  Maar ze waren heel vriendelijk.