31 december

december 31, 2019

Dinsdag 31 december

Vanmorgen “gewekt” door het brandalarm, is een keer iets anders dan door de wekker. Er werd meteen afgeroepen dat het vals alarm was, vals was het geluid inderdaad. Wij dachten dat het de buurvrouw was of een auto alarm.

Daarna ontbeten en ff een flesje water gescoord bij de automaat. Wij betaalde met muntgeld. Maar er was ook een man die met briefgeld wilde betalen maar dat pakte niet. In de gleuf waar het briefgeld in moest zat namelijk een muntje. Wij wisten wel hoe dit kwam…. Gisteren had Ant namelijk de verkeerde ingang (van de machine) gebruikt. De man zei wie doet nou zoiets, wie stopt er nu een muntje in het gleufje. Ja zei ik diegene moet wel heel dom zijn. Twee man personeel is er nodig geweest om het te fiksen.

Gewandeld over de boulevard. Midden op de boulevard zit een “lagoon”, dit is een openbaar zwembad. Je kunt hier namelijk niet in zee zwemmen omdat er krokodillen, haaien en kwallen in zee zitten. Dennis zei: de kwallen zitten niet alleen in zee maar lopen ook met hun fotocamera op de boulevard. Wij hebben natuurlijk ook ff een duik genomen in de “lagoon”, wat dit is gratis en voor niets, en we blijven Nederlanders. We hebben ons eerst afgevraagd of met de temperatuur een duik in het water wel verantwoord was, en of het niet te koud was, maar na lang wikken en wegen vonden we dat het met een temperatuur om 10 uur van 31,3 graden wel kon.

Vanmiddag op excursie: stadstour.

Vanmiddag een halve dag excursie gemaakt door de stad. De chauffeur was keurig op tijd stelde zich voor en vroeg onze namen. Na nog 4 gasten uit 2 ander hotels opgehaald te hebben gingen we met 10 man in totaal op excursie. En na een rondje te hebben gereden stopte we. Wij dachten goh komt ons toch bekend voor deze straat, en dat klopte ook wel we stonden voor ons hotel. Wat blijkt er zit een kathedraal en museum net tegenover ons hotel. Was ons niet opgevallen. Naar een “look” in de Kathedraal het heeft de mooiste en grootste glas in lood ramen ter wereld gingen we terug het busje in.

De chauffeur vertelde ff de huisregels niet bellen met je cellphone riemen vast en No smoking. En hij zei ik ben Erik, ik dacht we waren al uurtje met hem onderwerp dat hij Derek heette maar lijkt er ook wel op. De man was heel klein en aan zijn rijstijl te merken kon hij met zijn korte beentjes goed bij het gaspedaal maar minder goed bij de rem.

Hij had het wel heel goed geregeld belde een museum dat we onderweg waren dus de gids een echt blij ei stond ons al buiten op te wachten.

Natuurlijk zei ze gelijk zijn jullie twins zo onwijs irritant dat iedereen dat denkt.

Ze vertelde het verhaal over het ontstaan van Cairns en begon in de pre historie en eindigde in 1984 dus mooi verhaal en lekker kort ook. Het lukte haar in 30 minuten.

Daarna kregen we een high tea oftewel wat te drinken en een stuk eigen gemaakte bananentaart en slagroom van passievrucht, wij hadden nog niet geluncht en als je honger hebt eet je alles laten we het maar zo noemen.

Daarna naar de botanische tuinen met planten uit heel de wereld en onze “tuin kabouter” vertelde bij iedere boom hoe oud het was hoe de boom heette uit welk land hij kwam, hij vertelde het als een goede tweede hands auto verkoper. Opeens was hij van slag er was een boom weg, hij zei nee hier stond toch een boom?! Lag alleen nog beetje zaagsel. Best intressant allemaal hoor en duurde maar een half uurtje.

Bij het busje voelde hij in zijn linker daarna in zijn rechter zak maar geen sleutel die lag keurig binnen en de deuren waren op slot. Hij had verteld dat we alle spullen in de bus konden laten want die zat toch op slot.

Maar Erik schuift met enige moeite raampje open maakt zijn portier open pakt de sleutel doet andere deur open en wij konden weer in de bus stappen. Dachten toen wel busje heeft vast het politie keurmerk veilig tegen in braak niet.

Daarna gingen we naar een uitkijk punt en keken we over de stad geweldig.

Daarna via een heel smal wegje naar een dan met waterval super mooi.

En via het strand weer terug toen wij een colaatje dronken vroeg Erik zou ik ff een foto maken.

Toen wij weer in het busje zaten zei hij op de de terug weg draai ik rustgevende muziek en jullie waren geweldig!

Ik dacht krijgen we nu een snoepje omdat we lief waren en ja hoor iedereen kreeg een zuurtje.

Dit was tot nu toe de meest leuke bijzondere excursie waar we met plezier op terug kijken.

In de staat Queensland in Australië mogen alleen professionele bedrijven vuurwerk afsteken. Bij ons waren er 2 vuurwerkshows om 21.00 en 00.00 uur gesponsord door een rijke miljardair die in Cairns 3 nieuw te bouwen hotels bezit. Wat bleek het vuurwerk werd op betons in de zee recht voor ons afgestoken dus wij hadden geweldig zicht vanaf ons terras. Echt super om dit mee te maken. Helemaal aan de andere kant van de wereld.