12 apostelen

januari 17, 2020

de laatste echte dag in Australie, morgenmiddag gaan wij weer op weg naar The Netherlands en back on track. 

Het was een dag dat wij op excursie gingen naar de 12 apostelen. Een dag met vele hoogtepunten iemand bij ons op de gang had vannacht ook een hoogtepunt meerdere zelfs want werd wakker van een meisje die riep: oh yes, oh yes… en dit een aantal keren met tussen posen van ongeveer 5 minuten. Eerst gekeken of Ant nog wel in bed lag je weet maar nooit natuurlijk maar die lag gewoon door te snurken, dus die was het niet. Vanmorgen bij het ontbijt dicht bij de desk gaan zitten waar je moet melden voor het ontbijt. Om te horen of ik de stem herkende…. maar niet de juiste persoon gevonden.

Onze slaap werd ook onderbroken door de telefoon, ik dacht eerst is het nu al tijd om op te staan maar het was een onbekende beller.

Vanmorgen om half acht opgestaan. Van de week sprak de operations manager ons aan in de lift hoe wij het hotel vonden. Voor de begrippen in Australië sprak ze langzaam wij dachten dat ze dat voor ons deed maar Ze komt oorspronkelijk uit Duitsland en zit in dit hotel pas een paar weken om de boel te herstructureren. Hiervoor zat ze in Hilton Sydney en wij vertelde dat wij daar zijn begonnen  Toen ze hoorde dat ik in Duitsland werkte schakelde ze meteen over van het Engels in het Duits maar dat Duits ging een beetje te vlug voor mij. Dus zei ik niet zo snel praten of anders maar verder in het Engels. Wij vertelde dat wij op excursie gingen naar de 12 apostelen ze zei zijn er nog maar 8,5 maar is wel leuk wordt een lange dag voor jullie net als van de week toen jullie dat vertelde dat je op excursie was geweest, neem anders koffie mee voor onderweg.

De excursie was echt heel bijzonder het verzamelpunt was twee minuten lopen vanaf het hotel. De gids stond opeens naast ons en verzamelde de andere mensen wij waren met nog 9 andere hij zei jullie vinden het niet erg dat wij de excursie naar de 12 apostelen het is in totaal maar 550 kilometer lopend doen want ben mijn busje vergeten! Iedereen dacht die is gek en hij zei nee mijn busje staat om de hoek.

Op de eerste stop, gingen we picknicken. Koffie, thee of hot cholade met cake door de chauffeur / gids zelf mee gebracht. Hij vertelde dat hij de cake  zelf had gebakken met veel liefde! Hij zette muziek op en zei of zal ik zelf zingen? En zo startte hij zijn eerste liedje in. 

We maken vandaag een Tour over de Great Ocean Road, de bekendste weg van Australie. De route die wij rijden is 550 kilometer lang. De excursie duurde dan ook van 9:00 tot 22:00 uur. Echt hele mooie route langs de oceaan, door de heuvels en naar een regenwoud.

Tijdens de excursie kwamen wij iedere keer een andere groep tegen met een vrouwelijke gids chauffeur en wij dachten ondanks dat Trevor de gids echt geweldig was zullen wij bij haar op de bus overstappen.

Een man uit onze groep was eerst zijn portemonnee al kwijt gelukkig hadden ze hem in een winkel terug gevonden, en het meisje van de winkel kwam hem keuring terug brengen zo zijn ze hier. In de bus liet hij zijn telefoon vallen, en toen wij bij een stop bij het strand terug kwamen was hij zeik nat want was met zijn rug naar de zee gaan staan en toen een golf niet aan zien komen!

In Apollo Bay hadden we een tussenstop voor de lunch. Dit is het bekendste kustplaats langs de Great Ocean Road. En ligt het zuidelijkst in Australie. Dus echt het einde van de wereld op Antarctica na dan. Omdat dit de laatste plaats is die wij in Australië bezoeken en het het laatste stukje land op aarde is, hebben wij op het strand nog wat as van papa en mama achter gelaten. 

De 12 apostelen zijn echt fantastisch om te zien rotsen van 27 meter hoog  alleen door het water en wind worden ze per jaar 2 cm kleiner in omvang. 

Als laatste stop gingen wij met zijn alle eten in een restaurant vooraf moest je in de bus doorgeven wat je wilde eten je kon kiezen uit 15 gerechten, zodat toen wij bij het restaurant kwamen het eten direct op tafel stond. Scheelde weer in tijd.

Door deze excursie hebben wij gezien hoe groot Australië is en hoe wijd gestrekt. 

Bij deze paal op het strand van Apollo ligt een beetje as van mam en pap.